یک روز در مزرعه
جشنواره پروژههای دانشآموزی فرهیختگان جوان به عنوان رویداد بزرگ علمی و پژوهشی دانش آموزی در روزهای 29 تا 31 اردیبهشت ماه 1400 به صورت مجازی با حضور بیش از 2400 دانش آموز هر سه مقطع تحصیلی دبستان، دوره اول و دوم متوسطه به همراه دبیران راهنمایشان از 15 استان کشور در قالب 520 تیم برگزار شد.
در محور سمینارها و غرفه های نمایشگاهی 320 تیم در شاخه های مختلف علوم همچون فنی مهندسی، علوم اجتماعی و انسانی، علوم پایه (فیزیک، شیمی و زیست)، هنر و معماری، زیست فناوری، علوم کامپیوتر، نجوم، نانو و … شرکت کرده اند و نتیجه تلاش های خود را در بستر مجازی ارائه داده شد.
همچنین در محور مسابقات 88 تیم در گرایشهایی همچون هوافضا، رباتیک، زیست فناوری، ماشین های کمیکار، بازی سازی، کامپیوتر و برنامه نویسی، انرژی های تجدید پذیر، مسابقات آزمایشگاهی، اینترنت اشیا و کاپ فیزیک ایران، ایده شو دیده شو و … ثبت نام کرده و به صورت مجازی دستاوردهای پژوهشی خود را به صورت محصول محور ارائه داده شد.
در محور سخنرانی علمی 65 تیم و در محور تولید محتوای دیجیتال نیز 47 تیم حضور داشتند.
که تعداد ۴۲ گروه مقام برتر را کسب نمودند.
بر آن شدیم تا با معرفی پروژه های گروه های برتر علاوه بر قدردانی از این دوستان پژوهشگر، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم.
پژوهشگر : نیکا ارباب ها
دبیر راهنما : خانم رئیس محمدی
مدرسه سما 1
يك روز در مزرعه
مزرعه مکانی است كه موجودات زنده بسياري را درون خاک، روي گياهان میتوانپيدا كرد. بسياري از این موجودات نقش حفاظت از محيط زیست را برعهده دارند و حذف آنها از طبيعت باعث مشکلات محيط زیستی می شود. دركنارموجوداتحافظمحيطزیستتعداديازحشراتهمدرمزارعچونازغذاي انسان ها تغذیهمیكنند آفت محسوب شده و خسارتمیزنند.
کرم خاکی
كرم هاي خاكی یکی از موجوداتی هستند كه در مزارع به وفور وجود دارند. آنها با حركت دائمی خود در خاک باعث اكسيژنرسانی به عمق خاک شده و رشد گياهان را بهبود میبخشند. از طرفی مواد گياهی و موجودات ریز مرده را قورت داده، هضم می كنند و با ایجاد خاک مرغوب در حاصل خيزي خاک نقش مهمی دارند.
مورچه ها
بهصورتدستهجمعیدرون لانهها زندگی میكنند و هر مورچهاي در این كلنی ها یك كاركرد بسيار تخصصی دارد. مورچهها دو اثر مجزا برمحيط بهجامیگذارند:
با لانهسازي خاک را حركت میدهند و هوا را وارد خاک میكنند وبا جمعآوري غذا برميزان موادمغذي خاک میافزایند. با شکار جانداران بزرگتراز خود،حشرات را میخورند و دركنترلجمعيت آنها
موثرند.
کفشدوزک
كفشدوزک ها حشرات شکمویی هستند و اشتهاي زیادي براي غذا خوردن دارند . غذاي اصلی كفشدوزک ها را حشرات گياه خواري مثل شته ها كه بدن نرمی دارند تشکيل می دهند. البته كفشدوزک ها از مگس هاي سفيد ، شپشك ها و كنه ها هم تغدیه می كنند. به علت علاقه كفشدوزک ها در خوردن شته ها، این حشرات كوچك به شدت مورد توجه كشاورزان می باشند و در از بين بردن آفات كشاورزي بسيار موثر اند.
…..
برای مشاهده فایل ضمیمه اینجا کلیک کنید.