بایودیزل
جشنواره پروژههای دانشآموزی فرهیختگان جوان به عنوان رویداد بزرگ علمی و پژوهشی دانش آموزی در روزهای 29 تا 31 اردیبهشت ماه 1400 به صورت مجازی با حضور بیش از 2400 دانش آموز هر سه مقطع تحصیلی دبستان، دوره اول و دوم متوسطه به همراه دبیران راهنمایشان از 15 استان کشور در قالب 520 تیم برگزار شد.
در محور سمینارها و غرفه های نمایشگاهی 320 تیم در شاخه های مختلف علوم همچون فنی مهندسی، علوم اجتماعی و انسانی، علوم پایه (فیزیک، شیمی و زیست)، هنر و معماری، زیست فناوری، علوم کامپیوتر، نجوم، نانو و … شرکت کرده اند و نتیجه تلاش های خود را در بستر مجازی ارائه داده شد.
همچنین در محور مسابقات 88 تیم در گرایشهایی همچون هوافضا، رباتیک، زیست فناوری، ماشین های کمیکار، بازی سازی، کامپیوتر و برنامه نویسی، انرژی های تجدید پذیر، مسابقات آزمایشگاهی، اینترنت اشیا و کاپ فیزیک ایران، ایده شو دیده شو و … ثبت نام کرده و به صورت مجازی دستاوردهای پژوهشی خود را به صورت محصول محور ارائه داده شد.
در محور سخنرانی علمی 65 تیم و در محور تولید محتوای دیجیتال نیز 47 تیم حضور داشتند.
که تعداد ۴۲ گروه مقام برتر را کسب نمودند.
بر آن شدیم تا با معرفی پروژه های گروه های برتر علاوه بر قدردانی از این دوستان پژوهشگر، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم.
مقطع: دوره دوم متوسطه
موضوع: بایودیزل
نام مدرسه: سیمای نور
نام استاد: خانم نرگس احمد آقایی
دانش آموزان : آذین رضاخانی، عسل عباسی، غزل سهیلی نیا
بایودیزل یک نوع سوخت غیرسمی، ایمن، تجدید پذیر و تجزیه پذیر است که از منابع طبیعی نظیر روغن های گیاهی، روغن پسماند غذایی، چربی حیوانات، جلبک ها و پلاستیک زبالههای شهری و…تولید شده و اثر مخربی بر روی محیط زیست ندارد. این سوخت را می توان با گازوئیل مخلوط و درخودرو های گازوئیل سوز به کار برد.
نتیجه های مثبت بکار بردن زیست دیزل در کاهش آلودگی هوا از سوی سازمان های معتبر جهانی تأیید شده است.
دراین پروژه پژوهشگران قصد ”بررسی تاثیر نوع کاتالیزگر و روغن درتولید نمونه های مختلف بایودیزل، ترکیب درصد با کیفیت ترین های هر روغن با گازوئیل و بررسی خواص فیزیکی و شیمیایی آنها” را داشته اند ؛
به این منظور مراحل زیر را طی شده است:
1- استفاده ازمواد دور ریز و پسماندهای کشاورزی بهعنوان روغن و کاتالیزگر(هستههلو و ازگیل، برگ و اسکلت بلال، استخوان ماهی، پوست تخم مرغ، گوش ماهی)
2- استخراج کلسیم اکسیداز استخوان ماهی، گوش ماهی و پوست تخم مرغ واستفاده ازآن ها به همراه کلسیم اکسید شیمیایی به عنوان کاتالیزگر
3- استخراج روغن ازهسته هلو وازگیل، برگ واسکلت بلال به روش حلال
4- تولید 16 نوع بایودیزل با استفاده از4 کاتالیزگر(طبیعی استخراج شده و شیمیایی) و4 روغن به روش ترانس استریفیکاسیون
5- بررسی تاثیریک کاتالیزگر شیمیایی و کاتالیزگرهای طبیعی برخواص فیزیکی و شیمیایی بایودیزل های خالص تولیدشده
6- بررسی پارامترهای تعیین شده در مرجع ASTM و مشخص کردن سوخت ایده آل و استاندارد برای هر روغن
7- ترکیب 4 سوخت استاندارد انتخاب شده با گازوئیل به نسبت %50
8- بررسی تاثیر ترکیب گازوئیل با بایودیزل خالص بر خواص فیزیکی و شیمایی سوختهای تولید شده
9- تعیین استاندارد ترین سوخت ترکیب شده با گازوئیل با توجه به پارامترهای موجود
هر 16 نوع بایودیزل تولید شده کاملا استاندارد و درحد استانداردهای جهانی آمریکا میباشند؛ اما از بین آنها 4 سوخت از همه ایده آل تر بودند. بایودیزل تولید شده با:
• کاتالیزگر کلسیم اکسید پوست تخم مرغ و روغن هسته هلو
• کاتالیزگر کلسیم اکسید پوست تخم مرغ و روغن برگ بلال
• کاتالیزگر کلسیم اکسید پوست تخم مرغ و روغن اسکلت بلال
• کاتالیزگر کلسیم اکسید استخوان ماهی و روغن هسته ازگیل
پس از ترکیب این سوختها با گازوئیل، پژوهشگران متوجه شدند که ترکیب آن با بایودیزل سبب بهبود خواص سوخت میشود.از بین سوخت های ترکیب شده، بایودیزل تولید شده با کاتالیزگر کلسیم اکسید استخوان ماهی و روغن هسته ازگیل ازهمه ایدهآل تربود.
برای مشاهده فایل ضمیمه اینجا کلیک کنید.